Onze Diensten

Heeft u nood aan een dakherstelling of nieuwe dakbedekking?

Dakwerken Schellynck is u graag van dienst! In een mum van tijd kan een dakdekker uw dakrenovatie voltooien.
Heeft u erge dakschade of een dringend probleem? Neem contact met ons op en we komen zo snel mogelijk naar u toe voor een herstelling.

Contacteer ons nu en ontvang een gratis offerte!

We bezorgen u een overzichtelijke & transparante offerte zonder verborgen kosten. Kies voor kwaliteit & ervaring, kies voor Dakwerken Schellynck.
We zijn gespecialiseerd in het renoveren van platte daken, leggen van dakbedekking, zinkwerken op hellende daken, uitvoeren van dakrenovaties of dakherstellingen. Dakwerken Schellynck staat voor u klaar!

GRATIS OFFERTE
0474 17 62 65

Voordelen inschakelen dakwerker

Het inhuren van een ervaren dakdekker heeft meerdere voordelen. Vermoedelijk het belangrijkste pluspunt: u vermijdt vooral gevaarlijke situaties doordat u zelf niet op hoogte hoeft te werken. Buiten het veiligheidsrisico staan hieronder enkele andere belangrijke voordelen:

 • U dient geen materiaal of gereedschappen aan te schaffen.

 • U profiteert van de kennis en ervaring van een vakman.

 • Zekerheid dat uw dakrenovatie, dakonderhoud of het repareren van de dakbedekking snel en correct zijn uitgevoerd.

 • Garantie op de afgeleverde dakwerken.

Prijzen

Benieuwd naar de prijzen van dakwerken? De exacte kosten zijn sterk afhankelijk van de exacte klus of probleem. Boven op het uurtarief voor de dakwerker, worden de prijzen namelijk beïnvloed door verschillende factoren:

 • Type dakwerk

 • Hoeveelheid materiaal

 • Eventuele afvoer- en voorrijkosten


Vraag een vrijblijvende offerte aan via deze link
. We behandelen elke opdracht op maat en bezorgen u zo snel mogelijk een overzichtelijke offerte.

Premie voor dakwerken?

In veel gevallen kunt u een premie aanvragen voor uw dakwerken waardoor de kosten zo laag mogelijk blijven. De verschillende premies kunt u raadplegen via volgende websites:

Hoeveel btw betalen voor uw dakwerken?

Wanneer u samenwerkt met een ervaren dakwerker uit Wachtebeke kan u profiteren van een verlaagd btw-tarief op de arbeids- en materiaalkosten. Vanaf u voldoet aan onderstaande voorwaarden, betaalt u maar 6% btw in plaats van 21%.

Sinds de coronamaatregelen kunt u tevens voor nieuwbouw ook werken laten uitvoeren aan een tarief van 6% btw

 • Uw woning is ouder dan 10 jaar

 • Uw woning wordt uitsluitend of hoofdzakelijk als privéwoning gebruikt

 • De uitgevoerde werken (omvorming, renovatie, verbetering, herstelling of onderhoud, met uitzondering van reiniging) worden rechtstreeks aan u, de eindgebruiker (bv. eigenaar, vruchtgebruiker, huurder, …) gefactureerd.


Meer informatie rond de voorwaarden kunt u bekomen op deze website: 

Waarmee kan een dakwerker in Wachtebeke u helpen?

Kort gezegd ons bedrijf is gespecialiseerd in alle werken op of aan uw dak. De werkzaamheden van een dakdekker uit Wachtebeke lopen enorm uiteen. Dit gaat van een installatie van dakisolatie tot het leggen van nieuwe dakpannen. Daarnaast repareren we ook dakbedekking of renoveren we uw plat dak. Het opknappen van uw roofing of installatie van een dakraam of dakkapel doen we ook! 

U kunt een dakwerker uit Wachtebeke daarnaast ook inschakelen voor een grondige inspectie van uw dak. We controleren alle onderdelen van u dak en onderzoeken of de constructie is doorgezakt of uw roofing is beschadigd.

Dakwerken Schellynck verdeelt dakwerken onder twee hoofdcategorieën:

 • Dakonderhoud: behoud van kwaliteit van uw dak.
 • Dakrenovaties en dakherstellingen: verbetering van kwaliteit van uw dak.


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Ontdek onze diensten hieronder.

DAKONDERHOUD

Een dakonderhoud kan bestaan uit een grondige dakinspectie, aanbrengen van een dakcoating of dakreiniging door ontmossen.

Jaarlijkse controle

Het is aanbevolen om jaarlijks een dakonderhoud uit te voeren. Een dakwerker zal namelijk sneller merken waar er mogelijke beschadigingen kunnen ontstaan of reeds lekken aan de gang zijn. 

Lekt uw dakoppervlak of merkt u dat er beschadigingen aan de dakbedekking zijn? Schakel dan zo snel mogelijk een dakwerker uit Wachtebeke in en voorkom grotere schade. Let op signalen als blazen, scheurtjes of zelfs loslatende randen. Nood aan een onderhoud? Vraag hier uw gratis offerte.

Contacteer ons

Ontmossen

Vaak bestaat een dakreiniging uit het ontmossen uw dak. De reiniging is belangrijk aangezien algen- en mosgroei de kwaliteit van het dak aantast. Deze mosgroei op het dakoppervlakte trekt extra vocht aan, waardoor er uiteindelijk nog meer vervuiling aanwezig is. Hierdoor ontstaat dat er een grotere kans op beschadigingen wanneer het gaat vriezen.

Contacteer ons

DAKHERSTELLINGEN

Heeft u last een daklekkage? Laat dit probleem door een dakwerker uit uw buurt met spoed herstellen om verdere schade te voorkomen! We maken gebruik van geavanceerde technieken om de daklekkage op te sporen en te verhelpen. Wanneer u het probleem niet snel laat herstellen, kunnen er lelijke zwarte of witte plekken ontstaan op uw dak. Deze schimmelplekken zijn trouwens schadelijk voor uw gezondheid.

Spoed herstelling

Bij een plat dak komt het probleem vaak voor door een verouderde bedekking, gescheurde of losgelaten roofing. Een scheur in het EPDM dak zorgt ervoor dat uw dak geen beschermde functie kan uitoefenen. Hierdoor komt er kou en regenwater binnen met alle gevolgen van dien!

Een daklekkage bij een hellend dak is vaak eenvoudig op te sporen. Meestal is een kapotte nokvorst, verschoven of gebroken dakpan de oorzaak van dit probleem. Een foutieve installatie van een dakraam kan een daklekkage veroorzaken.

Heb je een ernstig probleem met uw dak? Neem zo snel mogelijk contact op met een dakwerker uit Wachtebeke !

Contacteer ons

Dak herstelling (plat dak)

Vanaf u schade aan uw dek merkt, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met een dakwerker. 

Dakwerken aan platte daken komen vaker voor dan hellende daken. Dit type moet namelijk veel meer doorstaan zoals langdurige blootstelling aan Uv-straling en reacties op temperatuurschommelingen. Daarnaast blijft regen en vuil langer liggen.

Meestal komt onze dakspecialist uw dakbedekking repareren met een specifieke reparatiestrook. Deze strip wordt gelijmd (of gebrand bij bitumen) op de ondergrond van uw dak.

Weet dat bij elke dakherstelling de kwaliteit van het dakleer vermindert. Na meerdere dakherstellingen is het vaak aangewezen en voordeliger om een dak daarom te renoveren.

Contacteer ons

Dak herstelling (pannendak)

Beschadigingen bij een pannendak kunnen door verschillende zaken ontstaan. Meestal komt dit door hevige weersomstandigheden die ervoor zorgen dat dakpannen beschadigd raken of wegwaaien. 

Een beschadigde schoorsteen, lekkend dakraam of dakkapel die niet goed aangesloten is, kan ook zorgen voor waterschade bij uw dak.

De oorzaak bij een pannendak is meestal vrij snel duidelijk. De meeste problemen zijn daardoor snel te herstellen door bijvoorbeeld het zinkwerk te vervangen, nieuwe dakpannen te leggen of een dakraam herstellen zodat er geen regenwater meer naar binnen sijpelt. Een dakwerker uit Wachtebeke weet raad met uw problemen.

Contacteer ons

DAKRENOVATIE

Een dakrenovatie is aangeraden wanneer een dakreparatie niet meer voldoende is. We geven dit advies wanneer de beschadigingen in uw dak te groot zijn of als uw dak verouderd. Een renovatie kan bestaan uit een dakbekleding zoals roofing.

Iedere 30 jaar is een plat dak ongeveer toe aan vervanging, afhankelijk van de bedekking. De pannen op hellend dak moeten vervangen worden wanneer de glazuurlaag van de pannen versleten is. Dit is snel duidelijk wanneer uw pannen een doffe uitstraling krijgen.

Aandachtspunten:

 • Bouwvergunning

Voor sommige dakrenovaties is een bouwvergunning nodig. Vraag dit op tijd aan zodat u vergunning tijdig ontvangt en de geplande dakwerken niet moet uitstellen.

 • Zinkwerken

Voor sommige dakrenovaties is een bouwvergunning nodig. Vraag dit op tijd aan zodat u vergunning tijdig ontvangt en de geplande dakwerken niet moet uitstellen.

 • Dakisolatie

Controleer bij isolatiewerken ook de luchtdichtheid van uw isolatie. Dit vermijdt namelijk warmteverlies in de toekomst.

 • Heeft u hulp nodig?

Een dakwerker uit Wachtebeke laat u tijdig weten welke stappen u best eerst doet tijdens de voorbereidingswerken. Vraag via onze website eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. We nemen snel contact met u op

Dakconstructie

Een grotere dakrenovatie is bijvoorbeeld het verstevigen van uw dakconstructie. Door ouderdom kan die namelijk gaan verzakken en serieuze problemen met zich meebrengen. Onze dakdekkers uit Wachtebeke zorgen voor een versteviging met behulp extra balken.

Houtrot kan fataal zijn voor uw dakconstructie aangezien dit voor een ernstige verzwakking zorgt. Als we houtrot detecteren is een versteviging van het houtskelet niet meer voldoende. Om dit probleem op te lossen, bouwen een compleet nieuwe dakconstructie.

Contacteer ons

Nieuw dak

Wanneer uw dak in slechte staat is of veel beschadigingen heeft, is het tijd voor een nieuw dak. Bent u bezig met een nieuwbouwwoning of totaal renovatie? Vraag nu uw gratis offerte aan via onze website.

Bij Dakwerken Schellynck is er een ruime keuze aan materialen: dakpannen, zinken dak, EPDM dak en zoveel meer. Een nieuw dakoppervlakte bepaalt de uitstraling van uw woning en zorgt niet alleen maar voor warmte en droogte langs binnen.

Contacteer ons

Daktimmerwerken

Dakwerken Schellynck voert regelmatig daktimmerwerken uit in Wachtebeke . Het opbouwen van een nieuw dak, het bouwen van een gording of spantendak, het verstevigen van houten elementen, montage van een onderdak met dakplaten of dakschilden. Dit zijn allemaal dakwerken die onder timmerwerken vallen zijn.

Heeft u interesse in een houten dakkapel of extra dakraam of uw zolder? Schakel een ervaren dakdekker in uit Wachtebeke voor het beste resultaat. We verzekeren u hoogwaardige daktimmerwerken!

Contacteer ons

Extra daklicht creëren

Een zolder kunnen we eenvoudig omtoveren naar een extra leefruimte door het creëren van extra raam dat zorgt voor meer daglicht. Een extra dakraam of dakkapel zorgt in één keer voor een grotere natuurlijke lichtinval waardoor u een extra slaapkamer of schone werkruimte krijgt. Daarnaast zorgt een dakkapel ook voor meer loopruimte, stahoogte en helpt het de ruimte te verluchten.

Koepels

Heeft u een plat dak en wilt u extra natuurlijke lichtinval? Een dakkoepel of lichtstraat zorgt voor meer daglicht in uw woning. Dit licht is belangrijk voor uw productiviteit en zelfs uw gezondheid. Dakkoepels zijn verkrijgbaar bij ons in verschillende vormen en formaten. Neem contact op met een dakwerker uit Wachtebeke en ontvang een vrijblijvende offerte.

Veluxen

Transformeer uw donkere en muffe bovenverdieping door een moderne Velux. Vervang oude dakvensters door handige en kwaliteitsvolle Velux dakramen. Dakwerken Schellynck installeert diverse types Velux dakramen en openklappende platdakvensters voor meer lichtinval, frisse lucht en een aangename binnentemperatuur in uw woning. Op korte tijd voorziet een dakdekker uit Wachtebeke u van een zonovergoten frisse leefruimte.

Contacteer ons

Schoorsteenrenovatie

Dakwerken Schellynck is ook gespecialiseerd in het renoveren van uw schoorsteen. Bij een schoorsteenrenovatie verwijderen we eerst het lood en voegwerk waardoor we eventueel los metselwerk opnieuw kunnen vast te zetten.

De volgende stap is het verwijderen van vuil door een grondige reiniging. Hierna verbeteren we het voegwerk brengen we nieuw lood aan. Tip: laat uw schoorsteen tegelijkertijd impregneren om vochtproblemen te voorkomen. Dit zorgt ervoor doordat regenwater niet meer in het metselwerk kan trekken.

Contacteer ons

Plat dak

Goed onderhoud bij een plat dak is noodzakelijk. Dit type dak is namelijk gevoelig voor beschadigingen, maar is gelukkig ook eenvoudig te repareren. Laat uw dak jaarlijks controleren door een dakdekker uit Wachtebeke om potentieel vervelende gebreken te ontdekken en de levensduur van uw plat dak te verlengen.

Dakwerken Schellynck installeert kwalitatieve roofing en EPDM daken. Vraag snel en eenvoudig uw vrijblijvende offerte op via onze website.

Contacteer ons

Hellend dak

Net zoals in de rest van België, is een hellend dak erg populair in Wachtebeke . Een dakdekker kan veel voor uw hellend dak betekenen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe zinkwerken, regelmatig dakonderhoud of het repareren van de dakbedekking. Safety first! Door een professionele dakwerker in te schakelen hoeft u zelf een hoge ladder op te klimmen.

De prijzen van een dakbedekking voor een schuin daktype zijn erg uiteenlopend. Kies onder andere uit keramische dakpannen, betonpannen, natuurleien, kunstleien of gaat uw voorkeur eerder naar een metalen dak uit aluminium, koper of zink?

Contacteer ons

Dakpannen

Iedereen kent ze, de meest voorkomende dakbedekkingsoort in België op schuine daken. Dakpannen worden al een hele tijd gebruikt als dakbedekking. Dakwerken Schellynck heeft 2 soorten in hun aanbod:

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen die vormvast zijn en in vele kleuren verkrijgbaar zijn. Dit type is populair aangezien ze goedkope zijn dan keramisch pannen.

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen kunnen klein vormafwijkingen hebben aangezien ze in een oven worden gebakken. Wanneer u kiest voor pannen met een glazuurlaag, mag u er zeker zijn van een lange levensduur en bescherming tegen algen en mosvorming.

Contacteer ons

Isolatie

Een kwalitatieve dakisolatie is onmisbaar aangezien warmte opstijgt. Bespaar jaarlijks op uw energiekosten en verhoog uw wooncomfort met een extra isolatie.

Hoe brengen we deze isolatie aan? U heeft de keuze uit het laten aanbrengen van isolatie aan de onderkant of bovenkant van de dakconstructie. Isolatie langs de onderkant is vaak goedkoper en is daarom de meest gekozen optie in Wachtebeke . U kan kiezen uit volgende materialen: steenwol, glaswol of PUR schuim

Contacteer ons

Roofing

Jarenlang is roofing of bitumen de meest gekozen vorm van dakbedekking voor platte Enkele redenen waarom u voor roofing zou moeten kiezen:

 • Het is elastisch, waardoor het zich goed aanpast aan temperatuurwisselingen.
 • Snel aan te brengen.
 • Goedkoper dan een EPDM dak.

Het nadeel van roofing is de kortere levensduur. Het wordt namelijk in stroken aangebracht en na verloop van tijd kunnen de aansluitingen gevoelig worden voor lekkage.

Contacteer ons

APP of SBS roofing

Bij roofing of bitumen als dakbekleding moet u kiezen twee soorten bewerkingen:

 • APP is goed bestand tegen de zon.
 • SBS heeft een betere hechting, wat zorgt voor een verminderde kans op vochtproblemen.
Contacteer ons

Roofing branden

Roofing kan op twee manieren worden geïnstalleerd: lijmen of branden. Branden is een eenvoudige en goedkopere manier dan lijmen. Het wordt daardoor het meest toegepast in Wachtebeke . Onze dakwerker verhit met een speciale brander de onderkant van de roofing zodat de onderlaag smelt en hij het kan vastplakken op het onderdak.

Contacteer ons

EPDM dak

Een EPDM dak is de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege zijn vele voordelen. De synthetische rubber is zeer elastisch en is daardoor bestand tegen alle weersomstandigheden en temperatuurwisselingen. Wist u dat een EPDM dak een levensduur heeft van wel 50 jaar?

Hoe gaan we te werk bij de plaatsing van een EPDM dak?
Voor het aanbrengen van de folie gebruiken we lijm of een mechanische bevestiging op uw dak. Vanaf alles op zijn plaats ligt, maakt de dakwerker uit Wachtebeke door middel van vulkanisatie het EPDM dak waterdicht.

Contacteer ons

Goten

Iedere woning heeft nood aan een dakgoot. Een goot zorgt namelijk voor de afvoer van hemelwater en voorkomt dat regenwater langs uw gevel loopt. Uw dakgotensysteem is onmisbaar en voorkomt waterschade en mosgroei op de buitenkant van uw woning.

Contacteer ons


Onderhoud en reiniging

Is de dakgoot van uw woning verstopt? Laat deze dan reinigen door een dakwerker uit Wachtebeke ! We garanderen kwaliteit en vakmanschap. Vraag gratis en vrijblijven een offerte aan via dit formulier. Onze vakmensen komen spoedig langs om het probleem met uw regenpijp of dakgoten te verhelpen.

Schakel een expert in en laat uw dakgoot vervangen als een reparatie van uw dakgoot niet meer mogelijk is. Problemen met uw waterafvoer kan namelijk grote gevolgen met zich meebrengen.

 

Materialen

De meeste dakgoten gaan zo een 20 jaar mee. Heeft u nood aan nieuwe dakgoten? Kies uit verschillende materialen met elk zijn eigenschap en prijs:

 • PVC is budgetvriendelijk, duurzaam en stevig. Deze goten moeten wel jaarlijks gereinigd worden. Reparaties zijn minder vaak nodig maar herstellen is relatief lastig aangezien PVC moeilijk te bewerken is.
 • Koperen goten zorgen meer een luxe uitstraling. Daarnaast zijn de herstel- en plaatsingskosten een pak meer. Het nadeel is dat dit type dakgoten snel beschadigd raakt door weer en wind.
 • Zinken dakgoten zijn niet de goedkoopste optie, maar gaan erg lang mee doordat ze stevig en vorstbestendig zijn. De naden van dakgoten uit zink zijn jammer genoeg na verloop van tijd wel gevoelig voor lekkage. Dit komt doordat elk stuk aan elkaar gesoldeerd wordt. Hierdoor is een reparatie door een vakman bij zink wel makkelijker uitgevoerd.
 • Aluminium goten wordt vaker gekozen bij het vervangen van dakgoten doordat het licht en sterk is. Door het lage gewicht kan dit materiaal in grote afmetingen langs iedere gevelconstructie geplaatst worden. Het metaal is daarnaast ook erg duurzaam, corrosiebestendig en eenvoudig te herstellen. Laat uw aluminium goten wel jaarlijks reinigen om er zo lang mogelijk van te genieten.

 

Reparatie

Een reparatie van uw dakgoot gaat meestal over het dichtmaken van gescheurde naden of het afdekken van kleine gaatjes. Onze experts uit Wachtebeke staan voor u klaar! Vraag vandaag nog een offerte aan via onze website.

Soorten

Na de keuze tussen verschillende materialen voor uw nieuwe goten is het tijd om te kiezen voor de juiste soort. De vorm van uw dak bepaalt meestal de meest geschikte goot:

 • Bakgoot: De meest standaard variant van een dakgoot is een bakgoot met een vierkante vormgeving. Dit type is in meerdere standaard afmetingen verkrijgbaar en kan eenvoudig vervangen worden. Uw huidig model kan veranderd worden door een nieuw exemplaar zonder dat u andere bevestigingsmaterialen moet installeren. Een bakgoot heeft een ruime opvangbak waardoor u weinig last heeft van overstromingen.
  Mastgoot: Dit is een dakgoot met een rondere vormgeving en is daardoor niet toepasbaar op elke woning. Kies voor een mastgoot bij een oudere en elegante woning.
 • Kilgoot: Dit type dakgoot is nodig op het snijvlak van twee schuine daken die haaks op elkaar staan. Een kilgoot zorgt voor een doorstroming van regenwater dat bij elkaar komt van twee verschillende daken. De plaatsing van een kilgoot vraagt voor een specialist van Dakwerken Schellynck. Als de goot niet goed aangelegd wordt, is de kans op lekken groot.
 • Verholen dakgoot: Deze goten bestaan uit een vierkante bak, met een opstaand rand van 2,5 centimeter en een rand van 10,5 centimeter hoogte. De lage rand komt op het dakvlak, onder de bedekking. Het grootste gedeelte van de dakgoot is hierdoor van buitenaf niet te zien. De hogere rand voorkomt het overstromen doordat het water in de goot blijft. De installatie van verholen dakgoten is wat duurder, doordat dit type lastiger te plaatsen is.

Betrouwbare Partners

CONTACTEER ONS VANDAAG

VOORNAAM *
ACHTERNAAM *
EMAIL ADRES *
TELEFOONNUMMER

ADRES *

ONDERWERP *

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?